U gebruikt een zeer verouderde browser, gelieve uw browser up te daten.

Waarom kiezen voor een auto met zeven zitplaatsen?

GMAN, 27 oktober 2016 - Opel

Ben je op zoek naar een ruime gezinswagen? Dan vliegen de termen ‘multiple purpose vehicle, space wagon, stationwagen, crossover, SUV en zevenzitter’ je rond de oren. De zevenzitter lijkt het zwarte eendje in de bijt te zijn, want iedereen denkt dat het alleen voor écht grote gezinnen is. Fout. Je hoeft geen 5 kinderen te hebben om van een auto met zeven zitplaatsen te genieten. Een zevenzitter bewijst op veel verschillende manieren goede diensten. Ook al ben je een klein gezin. Multifunctioneel, zoals dat heet. Een duizendpoot. En niet alleen voor Sneeuwwitje en de zeven dwergen of andere kroostrijke gezinnen. Waarom kiezen voor een zevenzitter? We zetten enkele goede redenen op een rij.​

Kan ik ook mee? Natuurlijk!

Heb je drie kinderen? Of een nieuw samengesteld gezin waarbij zes passagierszitjes geen overbodige luxe zijn? Breng je je kinderen graag naar school, sportclub of ballet, liefst met enkele vriendjes die je oppikt? Haal je je tieners op na het uitgaan? Trek je er als grootouders graag tussenuit met je kleinkinderen? Heb je een vriendengroep met wie je gaat hiken of sporten?

Een auto met zeven zitplaatsen is de ideale ‘people carrier’, hét middel om meer mensen mee te nemen. Dat is gezelliger, voordeliger én milieuvriendelijker.

Aandachtspunt: let erop dat die mensen comfortabel kunnen zitten én hun spullen wegbergen. Eén sporttas valt mee, met zeven loopt het bagagevolume snel op. En je wilt toch ook die koelbox meenemen op de picknick?
 

Aanpasbaar in een handomdraai

Met een zevenzitter kun je tot zes passagiers meenemen, maar dat hoeven er niet altijd zo veel te zijn. Staar je niet blind op die zeven. Multifunctioneel wil ook zeggen: met flexibel aanpasbare zit- en bagageruimte. Ga je met twee tot vier personen op shortski of autovakantie aan de kust? Dan is een flexibel aanpasbare zevenzitter de hemel op aarde.

Renovatiemateriaal te vervoeren? Matras, bureaustoel én tafel verhuizen naar het kot van zoon- of dochterlief? Standje gehuurd op de rommelmarkt? Ook dan komt veel bagageruimte als geroepen.

Aandachtspunt: Pas op voor zevenzitters waar maar vier of vijf personen deftig kunnen plaatsnemen. En neem ‘flexibel aanpasbaar’ letterlijk. Het moet écht gemakkelijk gaan. Test het uit! Zo kun je in onze showrooms alle zevenzitters komen uitproberen.

 

Auto’s met zeven zitplaatsen kunnen ook knap zijn

Kies je voor een zevenzitter om te carpoolen? Goed idee, zo bewijst je wagen 5 dagen op 7 zijn nut voor school- en werkverkeer en in veel gevallen ook in het weekend, voor shoppingtrips en uitstappen, het verkeer naar en van de sportclub, enz. 

Moet je je dan maar opofferen als het gaat om design, rijplezier, prestaties? Neem je dan maar genoegen met een trage ‘rammelkar’? Wees gerust. De betere zevenzitter vandaag moet op al die punten in niets onderdoen voor de betere personenwagen.

Aandachtspunt: leg je lat niet te laag op het vlak van rijcomfort, look & feel, prestaties of geruisloosheid,...

 

Een zevenzitter boet niks in qua veiligheid en technologie

Meer mensen meenemen doet je nog meer denken aan veiligheid. En terecht. Let bij je keuze dus ook extra op technologie die jouw veiligheid en die van je passagiers verhoogt. Die technologie zit vooral in zogenaamde assistentiesystemen die je bijstaan om ook ‘s nachts de weg perfect te zien, voldoende afstand te houden, krasvrij te parkeren en zo meer.

Let goed op voor zevenzitters die er eigenlijk geen zijn. Daarmee bedoelen we auto’s die claimen zeven zitplaatsen te hebben. In realiteit hebben die twee extra zitjes (of een achterwaarts gericht bankje) weinig beenruimte en zijn ze dus enorm oncomfortabel. In principe zijn deze zitjes enkel geschikt voor kinderen, maar tests wijzen uit dat dit vaak ook onveilige zitjes zijn.  

Aandachtspunt: aan veiligheid besteed je nooit teveel aandacht, zeker niet als je een gezinswagen kiest!

 

De Opel Zafira is dé auto met zeven zitplaatsen

Veiligheid. Technologie. Opbergruimte. Comfort. Knap design. Zeven plaatsen. De nieuwe Opel Zafira combineert het allemaal. Dat maakt hem uniek in zijn segment. Lees hier nog meer over de nieuwe Opel Zafira of kom hem ontdekken in onze showrooms.

Ben je nu al overtuigd? Je kan ook meteen een proefrit aanvragen en de Zafira komen uittesten.

Wil je meer nieuws ontvangen over de Opel-modellen? Of wil je tips en tricks ontvangen? Schrijf je in op onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook. Zo ontvang je meer nieuws over de GMAN services, de Opel-modellen en GMAN.