U gebruikt een zeer verouderde browser, gelieve uw browser up te daten.

Opel lanceert deze zeven modellen in 2017

GMAN, 12 januari 2017 - Opel

Opel heeft zijn goede voornemens voor 2017 uitgesproken: het zal dit jaar maar liefst 7 nieuwe modellen op de markt brengen. Het modellenoffensief in alle voertuigcategorieën zal ‘7 in 17’ heten. Nooit eerder in zijn lange geschiedenis heeft Opel zoveel nieuwe modellen voorgesteld in één kalenderjaar. 2017 zal dus een historisch jaar worden voor Opel.

“Met de zeven nieuwe modellen voor 2017 wordt Opel de komende twaalf maanden een volledig ander merk”, zei hun CEO Dr. Karl-Thomas Neumann ook.

Daar zijn wij het volledig mee eens. Wij zijn alvast benieuwd om de nieuwe Opel-modellen van 2017 te ontmoeten. Wil je graag een overzichtje van de ‘7 in 17’? We stellen ze hier alle 7 aan je voor.

De 7 nieuwe Opel-modellen van 2017

OPEL AMPERA-E

De eerste wagen is volledig elektrisch en wordt nu al verkocht in Noorwegen. Juist, we hebben het over de Ampera-e. Wist je dat de batterij van de Opel Ampera-e een grotere autonomie heeft dan alle andere elektrische auto’s? Zo kan hij maar liefst 500 kilometer rijden vooraleer je hem moet opladen.

De krachtige 60 kWh-batterij past perfect onderaan in de auto. Zo ontstaat er ruimte voor vijf personen en 381 liter laadvolume. Het personaliseerbare 10.2” display geeft je trouwens continu alle data die je nodig hebt. Zo krijg je informatie over het batterijniveau en hoe zuinig je aan het rijden bent.

OPEL INSIGNIA GRAND SPORT

De Insignia-familie zal in 2017 drie nieuwe versies krijgen. Eén daarvan is de Insignia Grand Sport. Dit model moet het nieuwe vlaggenschip van het Opel-portfolio worden.

De verwachtingen liggen alvast hoog. Opel omschrijft het model als een ‘vijfdeurs berline met coupéachtig silhouet, sportieve rijeigenschappen en toonaangevende vierwielaandrijving’. Bovendien maken technologieën zoals ‘Autonomous Follow Assist’ en een automatische noodrem hun debuut in de Insignia Grand Sport. In samenwerking met Booking.com kun je ook een hotel boeken vanuit je wagen.

Opel Insignia Grand Sport 2017

OPEL INSIGNIA GRAND TOURER

Het derde Opel-model dat het levenslicht zal zien in 2017 is de Insignia Sports Tourer. Hij is de grote broer van de bovenstaande Insignia Grand Sport en is nóg ruimer dan zijn voorganger.

De breakversie van de Insignia bouwt verder op het design van de Opel Monza Concept uit 2013. Zo stralen de sportieve voorkant en de slanke koplampen dynamiek uit. Belangrijk voor gezinnen: in vergelijking met zijn voorganger is de ruimte binnenin aanzienlijk groter, vooral achteraan en in de koffer.

OPEL INSIGNIA COUNTRY TOURER

Het derde en laatste lid van de Insignia familie is - zoals zijn naam al doet vermoeden - de avontuurlijke variant van de breakversie (Sports Tourer). Volg je nog? Deze nieuwe Opel krijgt vierwielaandrijving en échte off-road looks. De nieuwe Country Tourer is dé ideale wagen voor liefhebbers van wintersport en allerlei andere outdoor-activiteiten, maar ook voor iedereen die een unieke uitstraling waardeert.
 

OPEL KARL ROCKS

De vijfde wagen die Opel in 2017 op de markt zal brengen is een upgrade van de stadswagen KARL. De KARL ROCKS is ook eerder een kleine auto, maar vertoont kenmerken van een SUV zoals een verhoogd onderstel, hogere zithouding en een robuuster koetswerk. Zo blijft het een stadswagen, maar heeft het wat weg van een terreinwagen."
 

OPEL CROSSLAND X

Ook de X-familie doet aan gezinsuitbreiding. Begin 2017 krijgt de Mokka X gezelschap van de Opel Crossland X (een nieuw crossovermodel (CUV)). Het nieuwe model speelt in op de vraag naar sportieve en ruime crossovers. De Crossland X is volgens Opel een auto met een intrigerend design die geniet van alle voordelen die een SUV te bieden heeft. De Crossland X zou de Opel Meriva moeten vervangen en positioneert zich boven de Mokka X, maar onder de Zafira.
 

OPEL GRANDLAND X

De X in de Opel modellen duidt op een crossover. Het laatste model van de 7 in 2017 is dus ook een crossover: de Opel Grandland X. Hij komt de Mokka X en Crossland X vervoegen en positioneert zich tussen de Astra en de Zafira.

De Grandland X past perfect bij de hedendaagse activiteiten. Hij heeft een 4x4 karakter, hoge zithouding en veel plaats voor bagage.

Tina Müller, CMO van Opel, omschrijft het nieuwe model als: “De Grandland X roept het beeld op van een avonturier die altijd klaarstaat om iets nieuws te ontdekken, zowel in de stad als op het platteland. Hij ziet er geweldig uit en zal ongetwijfeld nieuwe klanten warm maken voor het merk Opel.
 

Heb je een vraag over een van deze modellen? Of wens je graag extra informatie over een bepaald model? Aarzel dan niet om één van onze experten een berichtje te sturen.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe Opel-modellen? Volg ons dan Facebook & schrijf je in op onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van al onze bewegingen?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang alle nieuwe modellen, strafste Stockdeals, handige tips en laatste blogartikels.

content offer