U gebruikt een zeer verouderde browser, gelieve uw browser up te daten.

De hybrides van Toyota op een rij

GMAN, 23 december 2015 - Toyota

Als er één merk is die van hybrides een wereldwijd succes heeft gemaakt is het Toyota wel. De Japanse autoconstructeur verkocht sinds de introductie in 1997 al meer dan acht miljoen hybrides. Én dat aantal zal enkel maar toenemen. Zeker nu Toyota bekend maakte dat het volop gaat inzetten op hybrides. Het zette direct woorden om in daden en bracht de RAV4 met ‘full-hybrid” aandrijving op de markt. Na de Prius, Auris en Yaris brengt het dus alweer een sterkte hybride-uitvoering naar buiten. We zetten de hybrides op een rijtje en lichten ze toe.

Hybrides van Toyota vallen in de smaak

Hybrides zijn hot. Zeker na enkele schandalen en de verhoging van de belasting op inverkeerstelling op diesels. Uiteraard is het niet toevallig dat Toyota deze ambities openbaart op het moment dat de auto-industrie door het stof gaat vanwege gesjoemel. De Japanse autobouwer wilt er alles aan doen om het vertrouwen van de consument in de auto-industrie terug te winnen. Volgens ons zijn ze alvast goed bezig.

De werking van Toyota’s hybrides

Weet je trouwens hoe een hybride van Toyota werkt? Het heeft zowel een verbrandingsmotor als een elektromotor. De eerste loopt op benzine en de elektromotor haalt zijn energie uit het accupakket. Tijdens het rijden wisselen ze elkaar af zonder dat de chauffeur iets hoeft te doen. In de stad bijvoorbeeld schakelt de auto bij een bepaalde snelheid over op de elektromotor. Dan verbruikt hij geen benzine en spaar je het milieu en je portemonnee.

De energie die vrijkomt wanneer je het gaspedaal loslaat of remt, gaat niet verloren. Deze laadt de accu op. Hadden we al gezegd dat je daar niets voor hoeft te doen? Een hybride Toyota laadt zichzelf op. En om het nóg makkelijker te maken, hebben de hybrides van Toyota standaard een automaat. 

Welke hybrides bracht Toyota op de markt?

Toyota heeft voor elke levensstijl, budget en segment een hybride. Het is dus een misverstand dat de Prius de enige hybride is.

  • Toyota Yaris: met de hybride uitvoering van de Yaris trekt het het compacte marktsegment volledig naar zich toe. Een betaalbare, compacte stadswagen in een hybride jasje in uiterst zelfdzaam. De Yaris is er zo eentje. Het is trouwens de eerste full-hybride auto in haar segment. Het fenomeen is uitgerust met een 1,5 liter 4-cilinder VVT-i benzinemotor gecombineerd met een elektromotor van 60 pk. Dit is goed voor een laag brandstofverbruik en een nóg lagere CO2-emissie.

Yaris

  • Toyota Auris: let er straks eens op: Belgen houden van de Toyota Auris. Ongeveer 49 procent van de vijfdeurs Aurissen is een hybride en bij de Touring Sports-versie bedraagt dat aandeel zelfs 71 procent. De motor van de gezinswagen is identiek aan die van de Prius: een 1.8 VVTi motor (99 pk) en krachtige elektromotor (81 pk) met de E-CVT transmissie. De Auris komt ook in een Touring Sports uitvoering.

Auris

  • Toyota RAV4: in een ver verleden was de RAV4 een pionier onder de compacte SUV’s. Toch verloor Toyota zijn interesse in het segment en liet zich de kaas van het brood eten door zijn rivalen. Met de nieuwe, hybride uitvoering van de RAV4 hoopt Toyota revanche te nemen. Met een perfecte mix van een elegant design en stoere looks is de nieuwe RAV4 alvast een opvallende verschijning en dit zowel in de stad als in de natuur. Tel daar de toonaangevende CO2-emissies en verbruikswaarden aan toe en je kan stellen: de RAV4 is back.

RAV4

  • Toyota Prius: de vierde generatie van de Prius is een mijlpaal in de hybride carrière van Toyota. Met de nieuwe generatie van de Prius claimt Toyota de zuinigste hybride ter wereld in huis te hebben. De nieuwe Prius heeft een 1.800 cc 4-cilinder benzinemotor met CVT-transmissie, een elektromotor en een accupakket met nikkelmetaalhydride batterijen. De CO2-uitstoot bedraagt 92 g/km en heeft een gemiddeld verbruik van 4 liter/100km.

    Toyota bracht trouwens ook een plug-in versie van de Prius op de markt. Vooral zijn uitzonderlijk laag CO2-emissie van 49 g/km valt op. De Plug-in Prius rijdt 25 km volledig elektrisch vooraleer de benzinemotor wordt ingeschakeld. En dit met een gemiddeld verbruik van nauwelijks 2,1 liter/100km.

Prius

Omdat we bij GMAN hybride technologie en zijn voordelen ervan in de verf willen zetten, schreven we een gedetailleerde gids. In de gids zetten we alle hybrides van Toyota en hun voordelen op een rijtje. Klik op de ‘Download’-knop hieronder, bemachtig je gratis gids en ontdek de Yaris, Prius, Auris en RAV4. Veel leesplezier!

Bekijk de hybrides van Toyota op een rijtje

In deze 20-pagina's tellende gids laten we je kennismaken met de hybride uitvoeringen van de Yaris, Auris, Prius en de RAV4.