U gebruikt een zeer verouderde browser, gelieve uw browser up te daten.

Hoe vul je een Europees aanrijdingsformulier in?

GMAN, 10 augustus 2015

Om een aanrijding snel en correct af te handelen moet je als bestuurder enkele cruciale stappen doorlopen. Is iedereen in veiligheid gebracht? Dan komt het papierwerk: het invullen van het Europees aanrijdingsformulier. Dat moet onmiddellijk na het ongeval gebeuren. Heb je nog nooit zo’n formulier ingevuld? Geen nood, wij helpen je op weg. Lees ons gloednieuw eBook en je bent goed voorbereid. Het eBook brengt elke stap van het proces duidelijk voor je in kaart, zodat het invullen van een Europees aanrijdingsformulier kinderspel wordt.

Een aanrijding: wat nu?

Of je nu vaak onderweg bent of je auto enkel sporadisch van stal haalt: het risico op een verkeersongeval loert altijd om de hoek. Bij veel ongevallen is er geen andere partij betrokken. Maar wat als er sprake is van een aanrijding en er een andere bestuurder in het spel is? Bij zo’n ongeval moet je altijd een Europees aanrijdingsformulier invullen. Dat doe je het best zo snel mogelijk. Dat wil zeggen: onmiddellijk na het ongeval. Door het formulier correct in te vullen en een schets van de aanrijding te maken, ben je zeker dat alle details van het ongeval op papier staan. Dat is belangrijk voor de verzekering en de schadevergoeding.

Wie ooit in een verkeersongeval verzeild geraakt is, zal beamen dat het niet altijd makkelijk is om zo’n aanrijdingsformulier in te vullen. Zeker niet als je door het ongeval verward of overstuur bent. Rustig blijven is de boodschap. En goed voorbereid zijn.

Heb je nog geen aanrijdingsformulier in je wagen liggen? Je krijgt het gratis van ons. Vul hier je gegevens in, en wij sturen het je zo snel mogelijk toe!

Wil je weten hoe je een Europees aanrijdingsformulier invult?

Download dan de glasheldere gids en ontdek stap per stap hoe je foutloos een Europees aanrijdingsformulier invult.