U gebruikt een zeer verouderde browser, gelieve uw browser up te daten.

Opel KARL: compact, geraffineerd én betaalbaar

GMAN, 19 juni 2015 - Opel

Volgens Opel is kwaliteit niet alleen weggelegd voor de ‘lucky few’. Daar is de gloednieuwe Opel KARL het mooiste bewijs van. Deze compacte, betaalbare en geraffineerde wagen spreekt zowel het hart als het verstand aan. Een prima model voor prijsbewuste bestuurders want het instapmodel is al beschikbaar vanaf 7999 euro (recyclagepremie van 1200 euro reeds afgetrokken). Benieuwd of dit nieuwe raspaard in de stal iets voor jou is? Hieronder ontdek je alvast een aantal opmerkelijke features. 

Veiligheids- en comfortvoorzieningen

De wagen biedt ruimte voor vier personen met een optionele vijfde zitplaats. De koffer van de Opel KARL geeft laadruimte voor iets meer dan 1000 liter en kan makkelijk worden uitgebreid door de achterbank neer te klappen. Je ziet het: flexibiliteit is troef! Bij het ontwerpen van dit model werd werkelijk aan élke bestuurder gedacht. Hieronder sommen we graag enkele veiligheids- en comfortvoorzieningen van de Opel KARL op.

  • De Electronic Climat Control garandeert een nauwkeurige regeling van de temperatuur. Last van koude handen? Met een verwarmd stuur zorgt Opel ook tijdens de wintermaanden voor een aangenaam rijcomfort.
     
  • Je kunt je muziek makkelijk via Bluetooth beluisteren en hebt toegang tot het ingebouwde ‘handsfree’ systeem om de nodige telefoontjes te doen wanneer je onderweg bent. En daarvoor hoef je je handen niet van het stuur te halen. Deze is voorzien van de nodige toetsen om je audiosysteem te bedienen en het ‘handsfree’ bellen nóg makkelijker te maken.
     
  • Naast de Hill Start Assist, de standaard vertrekhulp voor hellingen, beschikt de Opel KARL over een Lane Departure Warning die een ingebouwd signaal geeft wanneer je ongewild afwijkt van de rijstrook.
     
  • Met één druk op de knop verlicht de City-modus de inspanning zodat je ook in druk stadsverkeer makkelijk kunt manoeuvreren.

Onder de motorkap

De Opel KARL maakt niet alleen aan de buitenkant indruk. Ook vanbinnen zit dit model vol verrassingen. Zo beschikt de KARL over de 1.0 ECOTEC motor, de nieuwste Opel motortechnologiegeneratie. Deze benzinemotor met een gemiddeld verbruik van 4,5 liter/100 km wordt gekoppeld met een 5-versnellingsbak en maakt van de KARL een ecologische wagen.

Wil je graag een testrit plannen? Surf snel naar onze contactpagina of breng een bezoek aan één van onze vestigingen. Ben je graag als eerste op de hoogte van onze nieuwe modellen, strafste Stockdeals, handige tips of laatste blogartikels? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op de sociale media. 

Op de hoogte blijven van al onze bewegingen?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang alle nieuwe modellen, strafste Stockdeals, handige tips en laatste blogartikels.

content offer