U gebruikt een zeer verouderde browser, gelieve uw browser up te daten.

Toyota Prius: de wedergeboorte van een pionier

GMAN, 12 oktober 2015 - Toyota

Wie hybride zegt, zegt Toyota. Of Prius. Beide zijn mogelijk, want het Japanse merk lanceerde zijn eerste hybride al in 1997 en je mag één keer raden welk model dat was. Het bezorgde zowel Toyota als de Toyota Prius de titel ‘pionier der hybrides. Achttien jaar later brengt Toyota de vierde generatie van de Prius op de markt. Hoewel de effectieve lancering pas voor begin 2016 zal zijn, stellen wij hem al graag aan je voor. Bewaar je superlatieven alvast niet, want zijn features zijn best indrukwekkend. Bovendien claimt Toyota met de nieuwe Prius de ‘zuinigste hybride ter wereld’ in huis te hebben. Reden genoeg om de vierde generatie van de Toyota Prius te introduceren in een gedetailleerd overzicht. 

De nieuwe Toyota Prius

De nieuwste Prius vestigt nieuwe normen op het vlak van zuinigheid, uitstoot en efficiëntie. Daarom boekt het de grootste vooruitgang op het gebied van prestaties. Het paradepaardje wordt bovendien ook aangedreven door de nieuwe generatie van Toyota’s full hybride. Hierdoor rijdt hij veel zuiniger op de autosnelweg en schenkt hij de bestuurder meer voldoening. Bovendien zingt de nieuwe Prius een toontje lager. Zijn voorvaderen waren al enorm stil, maar Toyota is erin geslaagd om de nieuwe Prius muisstil te maken. Tot slot blijft ook veiligheid een topprioriteit. Daarom wordt - net zoals de Avensis - ook de Prius uitgerust met Toyota Safety Sense.

Je hebt maar één kans voor een eerste indruk. Dat heeft Toyota alvast goed begrepen, want Prius’ design laat niemand koud. Dit is zo’n wagen waarover iedereen zijn zegje wil doen. Dat was ook de bedoeling van Toyota. Met het extreme design willen ze kenbaar maken dat de Prius een karakteristieke en innovatieve wagen is. Je ziet meteen dat Toyota de mosterd bij de Toyota Mirai heeft gehaald. Vooral de achterkant vertoont veel overeenkomsten met de waterstofauto. Binnenin de Prius hangt er een soort van hightech sfeertje. Wat vind jij van zijn design?

Toyota en hybride: liefde op het eerste zicht

De boodschap van Toyota is duidelijk: hybridewagens zijn blijvers. Sinds de Prius in 1997 werd gelanceerd, heeft Toyota zijn gamma uitgebreid met hybrides op alle niveaus. Zo verkoopt Toyota 30 verschillende hybride personenwagens en één oplaadbare hybride in meer dan 90 landen en regio's. Dat is goed voor meer dan 8 miljoen hybride chauffeurs. Best indrukwekkend!

Toyota is dus goed bezig, maar wat hebben die '8 miljoen exemplaren' concreet betekend voor het milieu? Dat is uiteraard moeilijk na te gaan. Toch berekende Toyota dat zijn hybridewagens sinds 31 juli ongeveer 58 miljoen ton1 CO2 minder hebben uitgestoten dan even grote benzinewagens met vergelijkbare prestaties2. Toyota schat dan ook dat zijn hybridewagens tot nog toe al ongeveer 22 miljoen kiloliter brandstof bespaard hebben in vergelijking met de hoeveelheid die benzinewagens van dezelfde grootte zouden verbruiken.

Omdat we bij GMAN hybride technologie, veiligheid en innovatie belangrijk vinden, kijken we reikhalzend uit naar de gloednieuwe Prius. Daarom stellen we hem graag voor in een uitgebreid overzicht. Klik op de ‘Download’-knop hieronder, bemachtig jouw gratis kopie en aanschouw de Prius. Veel leesplezier!

 

Benieuwd naar de gloednieuwe Toyota Prius?

Download dan als de bliksem ons gedetailleerd overzicht en maak kennis met dé pionier van de hybrides.

content offer

 

1 Exclusief: de Coaster Hybrid EV en Quick Delivery 200

2 Aantal ingeschreven voertuigen x afgelegde afstand x brandstofefficiëntie (eigenlijke brandstofefficiëntie in elk land) x CO2-conversiefactor