U gebruikt een zeer verouderde browser, gelieve uw browser up te daten.

Ook ruitenwissers moet je tijdig vervangen

GMAN, 07 oktober 2015

We vergeten het vaak, maar ruitenwissers zijn een belangrijk onderdeel van iedere auto. Ze zorgen er immers voor dat onze voorruit schoon blijft zodat we in alle omstandigheden onze ogen op de weg kunnen houden. Tenminste, dat is de bedoeling. Want ook ruitenwissers slijten door gebruik of raken beschadigd. Houd dus de staat van je ruitenwissers in het oog, zeker met de wisseling van de seizoenen in aantocht.

Seizoenwissels

Voor we het weten krijgen we te maken met erbarmelijke weersomstandigheden zoals hagel, smeltende sneeuw en ijzel. Die zorgen ervoor dat onze wegen er nog slechter gaan bijliggen. Op dat moment is een perfect zicht op de weg een absolute must. En wat zorgt voor dat perfecte zicht? Juist, ruitenwissers. Die moeten wel in goede staat zijn, want ook ruitenwissers krijgen te maken met slijtage of beschadiging. Je ruitenwissers tijdig vervangen is de boodschap.

Wanneer zijn mijn ruitenwissers aan vervanging toe?

Krimp je ineen door het piepende geluid van droge ruitenwissers? Werken ze niet meer optimaal door uitdroging van het rubber? Worden je ruiten niet meer schoon en droog? Valt het je op dat je ruitenwissers vuile strepen trekken en een waas achterlaten? Stuiteren ze in plaats van te glijden? Vervangen die handel!

Hoe vermijd ik slijtage en beschadiging?

Tijdens de wasbeurt van auto’s vergeet quasi iedereen om de ruitenwisserbladen proper te maken. Zo blijf je rondrijden met vuile ruitenwissers. Ook vorst is quasi dodelijk voor ruitenwissers. Als je ruitenwissers vastgevroren zitten op de voorruit en je trekt ze los, dan zijn ze misschien beschadigd. Om te voorkomen dat de rubbers vastvriezen moet je kurk onder de wisserarm steken zodat ze geen contact met de voorruit maken.

Een gemiddelde ruitenwisser werkt optimaal tot ongeveer 150.000 wisbewegingen. We raden je niet aan om dit te tellen, maar om de slijtage-indicator van je ruitenwisser in het oog te houden. Hier zie je meteen hoe het gesteld is met het rubber. Versleten ruitenwissers doen meer kwaad dan je denkt. Ze houden je ruiten niet meer schoon, maar zorgen ook voor beschadigingen aan je voorruit.

Maak de fout niet om de herfst en winter in te gaan zonder goede ruitenwissers. Controleer even de staat van je ruitenwissers of ze aan vervanging toe zijn. Tonen ze kenmerken van slijtage of beschadiging? Kom dan even langs in één van onze showrooms. Wij geven nu 20% korting op alle types ruitenwissers. Tot snel?

 

Op de hoogte blijven van al onze bewegingen?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang alle nieuwe modellen, strafste Stockdeals, handige tips en laatste blogartikels.

content offer